Mustikkamuffinit
Kesä etenee ja mustikat kypsyvät kovaa vauhtia! Tässä on ohje helppotekoisille ja herkullisille muffineille. Saat vaihtelua ohjeeseen vaihtamalla kerman kookoskermaan, jolloin ohje on laktoositon, jos myös margariini / voi on laktoositonta.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Mustikkamuffinit noin 20 kpl
- 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl mustikoita
- 1 dl kermaa tai kookoskermaa
- 1 dl pullomargariinia, laktoositonta voita tai margariinia, 100 g
- 2 munaa
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia. Sulata ja jäähdytä rasva ensin. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Vinkki: Onnistuu myös muilla marjoilla, esim.vadelmilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"