Koko Suomi leipoo: Juustokakku

koko suomi leipoo jakso 7 lastenkutsut (4)

Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa tehtävänä on leipoa lastenkutsuille.

Pohja

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria

Täyte

  • 250 g tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 rkl kuivattuja vadelmia
  • ½ sitruunan mehu
  • Vaahtokarkkeja

Kirpeä siirappi

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • ½ sitruunan mehu

Koristeet

  • Vadelmia
  • Vaahtokarkkeja
  • Kirpeää siirappia
  • Sitruunamelissaa

Valmistusohje

POHJA: Sekoita kaikki ainekset. Levitä vuoan pohjalle. Esipaista 190 asteessa noin 5 minuuttia.

TÄYTE: Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Lisää kuivatut vadelmat ja vaahtokarkit.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä kokonaan ennen koristelua. 

SIIRAPPI: Sekoita ainekset kattilassa ja anna keittyä hiljalleen siirapiksi (noin 10–15 minuuttia).

KORISTEET: Koristele juustokakku kirpeällä sitruunasiirapilla, vadelmilla, vaahtokareilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!