Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juuripersilja-palsternakkalaatikko – Pirjon ohje suussa sulavaan joululaatikkoon

PC050716 (2)
Pirjo Toikkanen
Julkaistu 11.12.2020 10:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Juuripersiljasta ja palsternakasta valmistuu herkullinen joululaatikko. Kokeile ruokatoimittaja ja kasvisekspertti Pirjo Toikkasen reseptiä.

Ainekset

  • 500 g juuripersiljaa
  • 500 g palsternakkaa
  • 4 puikulaperunaa
  • vettä, suolaa
  • 25 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl keitinlientä
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ripaus muskottipähkinää

Lisäksi

  • voita ja korppujauhoa

Valmistusohje

Juuripersilja-palsternakkalaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori juuripersiljat ja palsternakat. Jätä yksi palsternakka kokonaiseksi. Leikkaa muut juurekset melko pieniksi paloiksi, palsternakat juuripersiljaa kookkaammiksi. Kuori ja lohko perunat.
  2. Lisää juures- ja perunapalat sekä yksi kokonainen palsternakka vähäiseen, suolalla maustettuun veteen. Keitä soseutettavan kypsiksi. Valuta keitinliemi talteen. Kokonaisen palsternakan ei tarvitse täysin kypsyä. Ota se erilleen ja halkaise pituussuunnassa. Soseuta muut juurekset ja perunat.
  3. Lisää soseeseen nokare voita. Sekoita joukkoon kerma ja keitinlientä. Vatkaa kananmuna ensin haarukalla pikkukupissa ja sekoita sitten soseeseen. Lisää korppujauho, siirappi, suola, neilikka ja muskottipähkinä. Tarkista maku.
  4. Voitele uunivuoka voilla ja kaada seos vuokaan. Paina pintaan palsternakan puolikkaat. Lisää voinokareita ja korppujauhoa.
  5. Paista laatikkoa 130-asteisessa uunissa parin tunnin ajan.

Resepti ja kuva: Pirjo Toikkanen, rouvakasvis.blogspot.com

Tuoreimmat aiheesta

Joululaatikot