Juuripersilja-palsternakkalaatikko – Pirjon ohje suussa sulavaan joululaatikkoon
Julkaistu
Juuripersiljasta ja palsternakasta valmistuu herkullinen joululaatikko. Kokeile ruokatoimittaja ja kasvisekspertti Pirjo Toikkasen reseptiä.
Ainekset
- 500 g juuripersiljaa
- 500 g palsternakkaa
- 4 puikulaperunaa
- vettä, suolaa
- 25 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl keitinlientä
- 1 kananmuna
- 2 rkl korppujauhoa
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua neilikkaa
- ripaus muskottipähkinää
Lisäksi
- voita ja korppujauhoa
Valmistusohje
Juuripersilja-palsternakkalaatikko valmistuu näin:
- Kuori juuripersiljat ja palsternakat. Jätä yksi palsternakka kokonaiseksi. Leikkaa muut juurekset melko pieniksi paloiksi, palsternakat juuripersiljaa kookkaammiksi. Kuori ja lohko perunat.
- Lisää juures- ja perunapalat sekä yksi kokonainen palsternakka vähäiseen, suolalla maustettuun veteen. Keitä soseutettavan kypsiksi. Valuta keitinliemi talteen. Kokonaisen palsternakan ei tarvitse täysin kypsyä. Ota se erilleen ja halkaise pituussuunnassa. Soseuta muut juurekset ja perunat.
- Lisää soseeseen nokare voita. Sekoita joukkoon kerma ja keitinlientä. Vatkaa kananmuna ensin haarukalla pikkukupissa ja sekoita sitten soseeseen. Lisää korppujauho, siirappi, suola, neilikka ja muskottipähkinä. Tarkista maku.
- Voitele uunivuoka voilla ja kaada seos vuokaan. Paina pintaan palsternakan puolikkaat. Lisää voinokareita ja korppujauhoa.
- Paista laatikkoa 130-asteisessa uunissa parin tunnin ajan.
Resepti ja kuva: Pirjo Toikkanen, rouvakasvis.blogspot.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras