Perunaraguu ja punajuurisose
Peruna mielletään aivan liian usein pelkäksi lisukkeeksi, vaikka se voisi olla aterialla myös pääosassa. Valitse tähän ruokaan mahdollisimman maukasta perunaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 800 g perunoita
- 1 sitruuna
- 4 valkosipulinkynttä
- 2-3 salottisipulia
- 30 g voita
- 1 nippu persiljaa
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
- 300 g punajuuria
- 1 sipuli
- 2 tomaattia
- 2 cl punaviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat, viipaloi salottisipuli pituussuuntaan, nypi persiljasta lehdet ja kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele punajuuret. Paloittele myös sipuli ja tomaatit.
2. Punajuurisose: Pehmennä sipulinpaloja öljytilkassa kattilassa. Lisää tomaatit, punajuuret, viinietikka ja tilkka vettä. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia ja soseuta seos käsin tai tehosekoittimella. Seos on rakenteeltaan karkeaa, koska viinietikka estää punajuurten pehmenemisen.
3. Perunaraguu: Raasta 1/4 sitruunankuoresta. Pane perunat kattiaan ja lisää vettä sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää kattilaan raastettu sitruunankuori, viipaloidu salottisipulit, valkosipulinkynnet, voi, suola ja vastajauhettu pippuri. keitä, kunnes keitinvesi sakenee liemeksi. Lisää persiljanlehdet ja keitä viisi minuuttia ilman kantta. Näin neste haihtuu juuri sopivasta siihen mennessä, kun perunat ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ranskankerma, kuumenna ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku