Pirjon juurestimbaalit joulupöytään – helpot porkkanatimbaalit
Julkaistu
Valmista joululaatikoiden sijaan helppoja, annoksina tarjoiltavia juurestimbaaleja! Tällä kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen ohjeella valmistat porkkanatimbaalit ja valmistusohjeen lopusta löydät linkin muihin juurestimbaaleihin Rouva Kasvis -blogissa.
- Annosmäärä: 4 pikkuvuokaa
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g porkkanoita (noin 5 keskikokoista)
- ½ tl suolaa
- valkopippuria myllystä
- hiven muskottia
- 2 rkl tuoretta kirveliä (tai 2 tl kuivattua)
- ½ tl kurkumaa
- 2 kananmunaa
- tilkka appelsiinin tai sitruunan mehua
- vuokien voiteluun voita tai margariinia
Valmistusohje
- Kuori porkkanat, paloittele ja keitä ne kypsiksi.
- Voitele pienet, yhden tai puolentoista desilitran alumiiniset tai silikoniset vuoat huolellisesti. Tästä annoksesta riittää noin neljään pikkuvuokaan. Voit käyttää myös muffinipeltiä. Irrottamisen helpottamiseksi voit vuorata muffinipellin kolot leivinpaperilla ja voidella sisuksen.
- Lisää mausteet kypsien porkkanoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella.
- Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenteet rikki ja lisää joukkoon porkkanaseos ja appelsiinin mehu.
- Annostele seos voideltuihin vuokiin.
- Kypsennä timbaaleja 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin puolen tunnin ajan. Kumoa timbaalit hieman jäähtyneinä.
Punajuuri- ja selleritimbaalien ohjeen löydät Pirjo Toikkasen Rouva Kasvis -blogista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka