Pirjon juurestimbaalit joulupöytään – helpot porkkanatimbaalit

PB086742
Porkkanatimbaalien lisäksi voit valmistaa esimerkiksi punajuuri- tai mukulaselleritimbaaleja. Pirjo Toikkanen

Valmista joululaatikoiden sijaan helppoja, annoksina tarjoiltavia juurestimbaaleja! Tällä kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen ohjeella valmistat porkkanatimbaalit ja valmistusohjeen lopusta löydät linkin muihin juurestimbaaleihin Rouva Kasvis -blogissa.

Ainekset

  • 300 g porkkanoita (noin 5 keskikokoista)
  • ½ tl suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • hiven muskottia
  • 2 rkl tuoretta kirveliä (tai 2 tl kuivattua)
  • ½ tl kurkumaa
  • 2 kananmunaa
  • tilkka appelsiinin tai sitruunan mehua
  • vuokien voiteluun voita tai margariinia

Valmistusohje

  1. Kuori porkkanat, paloittele ja keitä ne kypsiksi.
  2. Voitele pienet, yhden tai puolentoista desilitran alumiiniset tai silikoniset vuoat huolellisesti. Tästä annoksesta riittää noin neljään pikkuvuokaan. Voit käyttää myös muffinipeltiä. Irrottamisen helpottamiseksi voit vuorata muffinipellin kolot leivinpaperilla ja voidella sisuksen.
  3. Lisää mausteet kypsien porkkanoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenteet rikki ja lisää joukkoon porkkanaseos ja appelsiinin mehu.
  5. Annostele seos voideltuihin vuokiin.
  6. Kypsennä timbaaleja 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin puolen tunnin ajan. Kumoa timbaalit hieman jäähtyneinä.

Punajuuri- ja selleritimbaalien ohjeen löydät Pirjo Toikkasen Rouva Kasvis -blogista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!