Sari Essayahin perunalaatikko
Näin presidenttiehdokas Sari Essayah tekee perunalaatikon joulupöytäänsä.
Ainekset
- 2 kg perunoita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 45 g voita
- 8 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- (2 rkl siirappia tarvittaessa)
Valmistusohje
Perunat keitetään kuorineen, ja kuoritaan lämpöisinä, survotaan huolella isossa kattilassa ja ripotellaan vehnäjauhot joukkoon. Sekoitetaan huolella ja jätetään imeytymään kannen alle yön yli (vähintään 6 tuntia) lämpöisessä paikassa esim. uunin pankolla – voi sekoittaa imeltymisen aikana pari kertaa.
Löystyneeseen ja imeltyneeseen soseeseen lisätään voi, maito ja suola. Jos ei ole tarpeeksi makeutta, voi lisätä siirappia.
Kaadetaan voideltuihin vuokiin, korkeintaan kolmasosa syvyydestä, koska ruoka voi kiehua uunissa helposti yli.
Paistetaan uunissa n. 150 asteessa pari tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"