Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko
Tätä lanttulaatikkoa on syöty Pekka Haaviston joulupöydässä. Aiemmin sitä valmisti jo edesmennyt Pekan äiti. Lanttulaatikon voi tehdä tarvittaessa sekä maidottomana että gluteenittomana, riippuen ruokailijoiden ruokavaliosta.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 3h 20min
- Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
- 2 kg lanttuja
- vettä
- 2 tl suolaa
- 1 dl mannasuurimoita tai korppujauhoja (gluteenittomia tarvittaessa)
- 2 dl luomukermaa tai soijakermaa
- 2-3 rkl siirappia
- 1/2 tl inkiväärijauhetta
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl valkopippurijauhetta
- voita tai maidotonta margariinia
Valmistusohje
Kuori ja paloittele lantunpalat ja keitä vähässä vedessä.
Survo ja lisää mausteet.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Tipauta päälle muutama voinokare ja ripottele korppujauhoja.
Anna laatikon hautua uunissa 100–150 asteessa 1–3 tuntia.
Vinkki: Joululaatikot voi tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa, niin jouluna voi vain levätä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa