Oopperakellarin perunat

Tässä perunaviipaleet yksinkertaisesti paistetaan uunissa. Tämä on hyvä tapa valmistaa perunoita, jos muu ateria vaatii paljon näpertelyä – perunat valmistuvat itsekseen uunissa.

Neljälle

  • 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
  • 20 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Esikuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat n. 3 mm paksuisiksi viipaleiksi. Voitele uuninkestävä vuoka, laita viipaleet riveihin tiilikaton tavoin.

2. Tiputtele päälle hieman voisulaa, mausta varoen suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Paista uunissa kunnes perunat ovat kullankeltaisia, n. 20-25 minuuttia. Varo, etteivät perunat pala.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!