Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oopperakellarin perunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä perunaviipaleet yksinkertaisesti paistetaan uunissa. Tämä on hyvä tapa valmistaa perunoita, jos muu ateria vaatii paljon näpertelyä – perunat valmistuvat itsekseen uunissa.

Neljälle

  • 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
  • 20 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Esikuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat n. 3 mm paksuisiksi viipaleiksi. Voitele uuninkestävä vuoka, laita viipaleet riveihin tiilikaton tavoin.

2. Tiputtele päälle hieman voisulaa, mausta varoen suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Paista uunissa kunnes perunat ovat kullankeltaisia, n. 20-25 minuuttia. Varo, etteivät perunat pala.

Tuoreimmat aiheesta

Perunat