Perunapaistos lenkkimakkaran kanssa
Käytä mielellään jauhoisia perunoita, niin saat tiiviin ja hyvän perunakakun. Makkaran sijaan voit päällystää ruoan esim. pekonilla tai kasslerilla.
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 1 valkosipulinkynsi
- 150 g juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- 3-4 dl kermaa
- 500 g lenkkimakkaraa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Lado uunivuokaan kerroksittain perunaa, valkosipulia ja melkein kaikki juustoraaste ja mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Kaada päälle kermaa, niin että se lähes peittää.
2. Paista uunin keskitasolla, kunnes perunat alkavat pehmetä, noin 30 minuuttia.
3. Viipaloi makkara ja aseta siivut perunoiden päälle. Ripota pinnalle loppu juustoraaste ja paista vielä noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"