Juustokuminalla maustettu vihannescurry
Kokeile vaihteeksi nopeatekoista ja mausteista vihannescurrya! Resepti on helppo tehdä kaksinkertaisena, jos ruokavieraita on enemmän. Riisin ja leivän kanssa currysta tulee kokonainen ateria.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 3 porkkanaa
- 4 perunaa
- 2 sipulia
- 1 salaattisipuli
- 3 rkl ruokaöljyä
- 200 g pakasteherneitä
- 1 ½ tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
- 2 kuivattua punaista chilipalkoa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja leikkaa porkkanat sentin paksuisiksi paloiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne 1 cm kuutioiksi. Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa salottisipuli ohuiksi viipaleiksi.
2. Lämmitä öljy keskilämmöllä, kunnes se sihahtaa, kun pannulla lasketaan maustesiemen. Lisää juustokuminansiemenet ja kuullota 5 sekuntia. Lisää chili ja kuullota vielä muutaman sekunnin ajan. Lisää sen jälkeen sipuli ja kuullota sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
3. Alenna lämpöä, lisää herneet ja porkkanat, sekoita ja anna hautua kannen alla 4-5 minuuttia. Lisää peruna ja suola ja kuullota sekoittaen vielä 3-4 minuuttia tai kunnes porkkanat ja perunat ovat juuri ja juuri pehmeitä. Sekoita joukkoon salaattisipuli ja anna sen kuullotettua muutama sekunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"