Juustokuminalla maustettu vihannescurry

Kokeile vaihteeksi nopeatekoista ja mausteista vihannescurrya! Resepti on helppo tehdä kaksinkertaisena, jos ruokavieraita on enemmän. Riisin ja leivän kanssa currysta tulee kokonainen ateria.

4 annosta

  • 3 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 2 sipulia
  • 1 salaattisipuli
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 ½ tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
  • 2 kuivattua punaista chilipalkoa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa porkkanat sentin paksuisiksi paloiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne 1 cm kuutioiksi. Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa salottisipuli ohuiksi viipaleiksi.

2. Lämmitä öljy keskilämmöllä, kunnes se sihahtaa, kun pannulla lasketaan maustesiemen. Lisää juustokuminansiemenet ja kuullota 5 sekuntia. Lisää chili ja kuullota vielä muutaman sekunnin ajan. Lisää sen jälkeen sipuli ja kuullota sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.

3. Alenna lämpöä, lisää herneet ja porkkanat, sekoita ja anna hautua kannen alla 4-5 minuuttia. Lisää peruna ja suola ja kuullota sekoittaen vielä 3-4 minuuttia tai kunnes porkkanat ja perunat ovat juuri ja juuri pehmeitä. Sekoita joukkoon salaattisipuli ja anna sen kuullotettua muutama sekunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!