Kikhernecurrya ja perunoita

Tässä nopea ja täyttävä kasvisruoka, jonka etuina ovat lisäksi edullisuus ja maukkaus. Samalla vaivalla teet suuremmankin annoksen.

4 annosta

  • 2 purkkia keitettyjä kikherneitä
  • 2 kookasta perunaa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vajaa dl öljyä
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl punaista chiliä jauhettuna
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 dl vettä
  • 1-2 rkl silputtua tuoretta korianteria
  • 1½ tl garam masalaa

Valmistusohje

1. Huuhdo kikherneet ja anna kuivua. Keitä ja kuori perunat ja leikkaa kaksisenttisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämmölle paistinpannussa tai wokissa. Pane sekaan sipuli, tomaattimurska, valkosipuli ja inkivääri sekä puristettu valkosipuli. Kuullota 2-3 minuutin ajan, kunnes sipuli on ruskeaa, muttei palanutta.

2. Sekoita suolaa, chiliä ja kurkumaa veteen ja hämmennä, kunnes suola on liuennut. Kaada mausteseos paistinpannulle, sekoita ja anna kiehua 5-6 minuuttia.

3. Kaada joukkoon kikherneet, sekoita ja anna hautua 2-3 minuuttia, kunnes herneet ovat lämmenneet. Sekoita varovasti joukkoon perunat ja anna hautua vielä muutaman minuutin. Ripottele päälle lopuksi korianteria ja garam masalaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!