Currykurkku
Julkaistu
Tämä herkku on kokonaan vegetaarinen, mutta voidaan tietenkin tarjoilla lihan tai kalan kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg kurkkua tai
- kesäkurpitsaa
- 2-3 rkl voita
- 2 tl currya
- 2 sipulia siivuina
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- 1 dl vettä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 1 dl kermaa
- 1 tl rakuunaa
- persiljasilppua
- keitettyä riisiä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori kurkut ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Kuullota currya voissa isossa padassa. Lisää sipuliviipaleet ja kurkkukuutiot. Purista päälle valkosipulia. Lisää vesi, soija ja kerma. Mausta, keitä hiljaa 10-15 minuuttia. Tarjoile riisipedillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa