Pinaatti-perunacurry
Kuullotetut sinapinsiemenet maustavat tämän helpon kasvisruoan. Jos haluat ruoasta tulisemman, lisää kuullotusvaiheessa vihannesten joukkoon hieman punaista chiliä. Valmista ruoka wokissa tai isossa paistinpannussa. Tarjoa sellaisenaan leivän kera tai vaikkapa lampaanlihan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1-2 pakettia pakastepinaattia
- 4 kiinteää, keskikokoista perunaa
- ½ tl suolaa
- ½ rkl ruokaöljyä
- 1/4 tl mustia sinapinsiemeniä
- 1-2 rkl hienonnettua korianteria
- 1-2 vihreää chilipalkoa
Valmistusohje
1. Sulata ja valuta pinaatti. Purista pois ylimääräinen vesi.
2. Kuori perunat ja leikkaa ne kolmen sentin kuutioiksi. Keitä lähes pehmeiksi solalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Pudota öljyyn sinapinsiemen. Kun öljy tirisee, se on sopivan kuumaa. Kuullota sinapinsiemeniä kannen alla noin 10 sekuntia. Sekoita joukkoon pinaatti ja kuullota parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen, kunnes pinaatti on kullanruskeaa. Lisää perunat. Jatka kuullottamista kunnes perunat saavat väriä.
4. Lisää joukkoon 2 rkl keitinvettä ja hienonnettu korianteri. Sekoita ja anna kiehua pari minuuttia. Koristele hienonnetulla vihreällä chilillä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa