Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

tempecurry_2_200120_D8S6408-Edit
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Tempe on kasviproteiinien aatelinen, joka valmistetaan soijapavuista. Sen rakenne ja suutuntuma on miellyttävä. Tempen voit maustaa makusi mukaan miedoksi tai tuliseksi. Kokeile helppotekoinen tempecurry. Voit käyttää edelliseltä aterialta ylijääneitä keitettyjä perunoita tai korvata ne halutessasi jollakin muulla kasviksella.

Ainekset

  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl tuoretta inkivääriä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 8-10 kpl miniluumu- tai kirsikkatomaattia
  • 250 g tempeä
  • 2 rkl chili-yrttiöljyä
  • 2-3 rkl vihreää tai punaista currytahnaa
  • 2 keitettyä porkkanaa
  • 3 keitettyä perunaa
  • 2-3 dl kookosmaitoa
  • 2-3 limenlehteä
  • (suolaa tarvittaessa)
  • (1 limen mehu)

Valmistusohje

Tempecurry valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri.
  2. Poista pavuista kannat ja leikkaa muutamaan osaan.
  3. Paloittele tempe kuutioiksi.
  4. Kuumenna chili-yrttiöljy wokkipannussa ja lisää salottisipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kääntele hetki ja lisää pavut, sekä hetken päästä tomaatit ja tempe.
  5. Lisää currytahna ja kääntele aineksia hetki kuumalla pannulla.
  6. Lisää keitetyt ja paloitellut porkkanat ja perunat, sekä kookosmaito. Murenna joukkoon kuivatut limenlehdet pieniksi muruiksi. Poista kovat lehtiruodit. Anna kiehua hetki. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää joukkoon halutessasi limen puristettua mehua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!