Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen
Tempe on kasviproteiinien aatelinen, joka valmistetaan soijapavuista. Sen rakenne ja suutuntuma on miellyttävä. Tempen voit maustaa makusi mukaan miedoksi tai tuliseksi. Kokeile helppotekoinen tempecurry. Voit käyttää edelliseltä aterialta ylijääneitä keitettyjä perunoita tai korvata ne halutessasi jollakin muulla kasviksella.
Ainekset
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 tl tuoretta inkivääriä
- 100 g vihreitä papuja
- 8-10 kpl miniluumu- tai kirsikkatomaattia
- 250 g tempeä
- 2 rkl chili-yrttiöljyä
- 2-3 rkl vihreää tai punaista currytahnaa
- 2 keitettyä porkkanaa
- 3 keitettyä perunaa
- 2-3 dl kookosmaitoa
- 2-3 limenlehteä
- (suolaa tarvittaessa)
- (1 limen mehu)
Valmistusohje
Tempecurry valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna salottisipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri.
- Poista pavuista kannat ja leikkaa muutamaan osaan.
- Paloittele tempe kuutioiksi.
- Kuumenna chili-yrttiöljy wokkipannussa ja lisää salottisipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kääntele hetki ja lisää pavut, sekä hetken päästä tomaatit ja tempe.
- Lisää currytahna ja kääntele aineksia hetki kuumalla pannulla.
- Lisää keitetyt ja paloitellut porkkanat ja perunat, sekä kookosmaito. Murenna joukkoon kuivatut limenlehdet pieniksi muruiksi. Poista kovat lehtiruodit. Anna kiehua hetki. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää joukkoon halutessasi limen puristettua mehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka