Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

Tämän Intiasta kotoisin olevan ruokalajin nimi on alunperin aloo dam. Aloo on peruna ja dam tarkoittaa sisäänsulkemista. Tässä reseptissä nimi viittaa kanteen, joka valmistuksen loppuvaiheessa laitetaan päälle, jolloin inkiväärin, valkosipulin ja chilin hieno aromi pakotetaan perunaan. Tarjoile liharuokien lisukkeena tai omana pääruokanaan leivän kera.

Neljälle

  • 500 g kiinteitä perunoita
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 keltasipuli 4 lohkossa
  • 3 kuorittua valkosipulinkynttä
  • 2 cm tuoretta inkivääriä, karkeasti hienonnettuna
  • 1-2 vihreää chiliä paloina
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 3 mausteneilikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • 2 kokonaista kardemummakapselia
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 kanelitanko
  • suolaa
  • 1 tl garam masalaa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja keitä perunat kokonaisina, jos ne ovat pieniä tai paloiteltuina, jos ne ovat isoja. Keitä hieman vettä ja 1 tl suolaa ja keitä perunat juuri ja juuri valmiiksi, n. 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna höyryn haihtua.

2. Sekoita sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri ja sitruunamehu tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi kattilassa ja paista mausteneilikoita, laakerinlehteä ja kardemummaa öljyssä n. 10 sekuntia. Lisää kurkuma ja maustetahna. Anna poreilla matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia.

3. Lisää ½ dl vettä, kanelitanko ja n. 1 tl suolaa. Lisää perunat ja keitä miedolla lämmöllä tiiviin kannen alla n. 10 minuuttia. Ripottele päälle garam masalaa ja tuoretta, hienonnettua korianteria juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!