Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustokuminalla maustettua uunikalaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helppoa ja maukasta! Käytä mieleistäsi kalaa: turskaa, seitiä, kuhaa... Jos käytät pakastekalaa, voit valmistaa sen hieman jäisenä, mutta lisää silloin valmistusaikaan 5-10 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin kera.

4 annosta

  • 600 g kalafileetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl silputtua persiljaa

Valmistusohje

1. Lämmintä uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipuli ja kuullota paistinpannulla öljyssä. Sekoita joukkoon juustokumina, tomaattipyree ja vesi.

2. Kaada hieman öljyä uunivuokaan. Asettele vuokaan kalafileet ja kaada kastike päälle. Viipaloi tomaatit, asettele ne fileiden päälle ja valuta pinnalle hieman öljyä.

3. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 15 minuutin ajan. Poista folio ja paista vielä 10-15 minuuttia. Ripottele päälle persiljasilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala