Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalaa paprikan ja pinaatinlehtien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pinaatinlehdet ja paprika ovat oiva kumppani kalalle. Kun mausteeksi lisätään vielä vihreää chiliä, ruokaan saadaan kirpeää tulisuutta. Kalaksi sopii tavallinen pakastekala. Kun sulatat sen osittain, käy paloitteleminen helposti. Tarjoaa kalapadan lisänä keitettyjä bataatteja tai riisiä. Kiireinen kokkaaja keittää lisukkeeksi nuudeleita tai couscousta.

4 annosta

  • 600 g kalafileetä
  • 1 sipuli
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1 vihreä paprika
  • 250 g pinaatinlehtiä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1-2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
  • 3 dl vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa kala 3 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika ja chili, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna pinaatti.

2. Kuumenna öljy padassa keskilämmöllä. Kuullota sipulia, paprikaa, chiliä ja pinaattia öljyssä 3-4 minuuttia. Lisää pataan kalapalat ja mausta paprikajauheella ja suolalla. Kaada joukkoon vesi.

3. Sulje kansi ja kypsennä kalaa miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kala on valkoista ja kiinteää.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee