Kalaa chili-kookoskastikkeessa
Kokeile valmistaa kalaa afrikkalaiseen tapaan! Tämän reseptin kotimaassa Tansaniassa kookosmaitoa käytetään sekä liha- että kalaruokiin. Voimakkaan makuisen kalaruoan voit valmistaa mistä tahansa kiinteälihaisesta kalasta, kuten lohesta, hauesta tai turskasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 kokonainen lohifilee, noin 750 g
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 punaista chilipalkoa
- 1 rkl currya
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ½ sitruunan mehu
- 3 dl kookosmaitoa
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada puolet ruokaöljystä uuninkestävälle vadille. Pane lohifilee vadille ja ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä uunin keksitasossa 20-25 minuuttia.
2. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalot pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa palot ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna loppu ruokaöljy padassa keskilämmöllä ja kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon curry ja tomaattipyree ja kuullota vielä minuutti. Lisää sitruunamehu ja kookosmaito ja keitä kastiketta 8-10 minuuttia ilman kantta, kunnes se sakenee.
3. Ota vuoka uunista ja kaada kastike kalan ympärille. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti