Kalaa kookos-sipulikastikkeessa

Tämän herkullisen kala-aterian resepti on alunperin Liberiasta.

Neljälle

  • 1 kuha, noin 1 1/4 kg
  • 2 tl voita
  • 3 sipulia
  • 1 tl silputtua punaista chiliä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • perunasosetta
  • limettilohkoja

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Perkaa ja huuhtele kala ja laita se voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita pinnalle muutama voinokare. Paista kalaa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes liha on valkoista ja kiinteää ja irtoaa helposti ruodoista.

2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää chili ja kookosmaito ja keitä hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia. Suolaa.

3. Ota vuoka uunista ja nostele sipulit kalan viereen ja kaada kookoskastike päälle. Laita uuniin vielä 5 minuutiksi. Tarjoile perunasoseen ja limettilohkojen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!