Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalaa kookos-sipulikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän herkullisen kala-aterian resepti on alunperin Liberiasta.

Neljälle

  • 1 kuha, noin 1 1/4 kg
  • 2 tl voita
  • 3 sipulia
  • 1 tl silputtua punaista chiliä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • perunasosetta
  • limettilohkoja

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Perkaa ja huuhtele kala ja laita se voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita pinnalle muutama voinokare. Paista kalaa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes liha on valkoista ja kiinteää ja irtoaa helposti ruodoista.

2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää chili ja kookosmaito ja keitä hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia. Suolaa.

3. Ota vuoka uunista ja nostele sipulit kalan viereen ja kaada kookoskastike päälle. Laita uuniin vielä 5 minuutiksi. Tarjoile perunasoseen ja limettilohkojen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee