Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaalikääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garamin tekee maanantaiherkuksi ihanat kaalikääryleet. Perinteinen kotiruoka maistuu erityisesti puolukkasurveen kera.

Ainekset

  • 500 g nauta-sikajauhelihaa
  • 1 dl ohraryynejä
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 kaali (valko-, savoijin- tai kiinankaali)
  • 0,5 dl siirappia
  • 2 dl puolukkasurvetta

Valmistusohje

Keitä ohraryynit melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja anna niiden jäähtyä.

Yhdistä raaka jauheliha, leikattu sipuli, ohraryynit, kananmuna ja mausteet ja sekoita sileäksi massaksi.

Irrota kaalista lehdet. Leikkaa veitsellä kannan ympärille viiltoja, jolloin lehtien kiinnityskohta katkeaa. Kiehauta tai höyrytä kaalia nopeasti ja poista lehdet kerros kerrokselta.

Kun olet saanut lehdet irti toisistaan, ryöppää tai höyrytä niitä nopeasti, jolloin täyte on helppo kääräistä pehmenneiden kaalinlehtien sisään. Leikkaa paksuin kantaosa pois pienellä viillolla ja aseta kaalinlehden keskiosaan täytettä. Käännä kaalikääryleiksi.

Asettele ne uunipellille ja sivele siirapin ja veden seoksella. Paista puolisen tuntia 200-asteisessa uunissa valellen siirappivedellä pari kertaa paiston aikana. Tarjoa kaalikääryleet puolukkasurveen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet