Kaalikääryleet

Sami Garamin tekee maanantaiherkuksi ihanat kaalikääryleet. Perinteinen kotiruoka maistuu erityisesti puolukkasurveen kera.

Ainekset

  • 500 g nauta-sikajauhelihaa
  • 1 dl ohraryynejä
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 kaali (valko-, savoijin- tai kiinankaali)
  • 0,5 dl siirappia
  • 2 dl puolukkasurvetta

Valmistusohje

Keitä ohraryynit melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja anna niiden jäähtyä.

Yhdistä raaka jauheliha, leikattu sipuli, ohraryynit, kananmuna ja mausteet ja sekoita sileäksi massaksi.

Irrota kaalista lehdet. Leikkaa veitsellä kannan ympärille viiltoja, jolloin lehtien kiinnityskohta katkeaa. Kiehauta tai höyrytä kaalia nopeasti ja poista lehdet kerros kerrokselta.

Kun olet saanut lehdet irti toisistaan, ryöppää tai höyrytä niitä nopeasti, jolloin täyte on helppo kääräistä pehmenneiden kaalinlehtien sisään. Leikkaa paksuin kantaosa pois pienellä viillolla ja aseta kaalinlehden keskiosaan täytettä. Käännä kaalikääryleiksi.

Asettele ne uunipellille ja sivele siirapin ja veden seoksella. Paista puolisen tuntia 200-asteisessa uunissa valellen siirappivedellä pari kertaa paiston aikana. Tarjoa kaalikääryleet puolukkasurveen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.