Savoijinkaalikääryleet perunamuhennoksen kera

Savoijinkaali on vanhan tutun keräkaalin miedonmakuinen sukulainen. Sen kauniin vihreä värisävy sopii mainiosti kaalikääryleisiin ja tekee niistä houkuttelevan näköisiä. Jauhelihatäytteen tulee olla riittävän irtonaista, jotta kaalikääryleistä ei tule liian kovia. Kaikkein kauneimpia ovat pienet ja sievät kääryleet, joiden lisukkeiksi sopivat perunamuhennos ja puolukkasurvos.

4 annosta

  • 1 kokonainen savoijinkaali
  • ½ dl puuroriisiä
  • 1½ dl maitoa riisiä varten
  • 1 sipuli
  • 150 g porsaan jauhelihaa
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl maitoa jauhelihaa varten
  • suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 tl meiramia
  • 2 rkl siirappia
  • 3 rkl voisulaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kaalinpään kanta ja ryöppää kaalinpäätä noin 10 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Irrota lehdet ja leikkaa pois lehtiruodin paksuin osa.

2. Huuhtele riisi ja hauduta sitä maidossa miedolla lämmöllä 30 minuuttia, kunnes riisi on paksua puuroa. Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi pienessä määrässä voita keskilämmöllä.

3. Sekoita jauheliha, sipuli, munat, maito, ripaus suolaa, mausteet ja riisi. Paista kokeeksi pieni nokare tarkistaaksesi maun. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle nokare täytettä ja kääri lehdet pieniksi paketeiksi. Täytettä riittää 12-15 kääryleeseen. Nosta kaalikääryleet uunipannulle tai suoraan pataan saumakohta alaspäin ja valele päälle siirappia ja voisulaa. Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!