Lammaskaalikääryleet
Kesäkaalihan on kaikkein ihaninta ja nopeimmin kypsyvää, myös kaalikääryleissä. Talvikaalistakin tulee hyvää, kunhan sitä jaksaa hauduttaa. Lammasjauheliha sopii kaalikääryleisiin, niin myös nauta- ja sikajauheliha.
Kahdeksalle
- 1 iso keräkaali
- 1 kg lammasjauhelihaa
- 2 munaa
- 1 rkl meiramia
- 2 dl keitettyä riisiä
- 2 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
- 2 rkl siirappia
- 1 lihaliemikuutio
- 1-2 dl vettä
- 2 laakerinlehteä
- 8 kokonaista maustepippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa kaalista kanta pois. Keitä kaalinpäätä sitten vähäsuolaisessa vedessä ja irrota lehdet vähän jäähtyneenä.
2. Sekoita mureketaikina. joka saa olla melko löysää. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle noin munan kokoinen nokare täytettä ja kääri paketiksi.
3. Ruskista kääryleitä voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Valuta siirappia ohuena nauhana kääryleiden päälle ja lisää loput ainekset. Keitä hiljaa kannen alla 40-50 minuuttia.
4. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja puolukan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka