Lammaskaalikääryleet

Kesäkaalihan on kaikkein ihaninta ja nopeimmin kypsyvää, myös kaalikääryleissä. Talvikaalistakin tulee hyvää, kunhan sitä jaksaa hauduttaa. Lammasjauheliha sopii kaalikääryleisiin, niin myös nauta- ja sikajauheliha.

Kahdeksalle

  • 1 iso keräkaali
  • 1 kg lammasjauhelihaa
  • 2 munaa
  • 1 rkl meiramia
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 rkl siirappia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1-2 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 8 kokonaista maustepippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kaalista kanta pois. Keitä kaalinpäätä sitten vähäsuolaisessa vedessä ja irrota lehdet vähän jäähtyneenä.

2. Sekoita mureketaikina. joka saa olla melko löysää. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle noin munan kokoinen nokare täytettä ja kääri paketiksi.

3. Ruskista kääryleitä voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Valuta siirappia ohuena nauhana kääryleiden päälle ja lisää loput ainekset. Keitä hiljaa kannen alla 40-50 minuuttia.

4. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja puolukan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!