Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammaskaalikääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesäkaalihan on kaikkein ihaninta ja nopeimmin kypsyvää, myös kaalikääryleissä. Talvikaalistakin tulee hyvää, kunhan sitä jaksaa hauduttaa. Lammasjauheliha sopii kaalikääryleisiin, niin myös nauta- ja sikajauheliha.

Kahdeksalle

  • 1 iso keräkaali
  • 1 kg lammasjauhelihaa
  • 2 munaa
  • 1 rkl meiramia
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 rkl siirappia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1-2 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 8 kokonaista maustepippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kaalista kanta pois. Keitä kaalinpäätä sitten vähäsuolaisessa vedessä ja irrota lehdet vähän jäähtyneenä.

2. Sekoita mureketaikina. joka saa olla melko löysää. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle noin munan kokoinen nokare täytettä ja kääri paketiksi.

3. Ruskista kääryleitä voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Valuta siirappia ohuena nauhana kääryleiden päälle ja lisää loput ainekset. Keitä hiljaa kannen alla 40-50 minuuttia.

4. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja puolukan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet