Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammaskääryleet tomaattikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näiden lampaan jauhelihalla täytettyjen kaalikääryleiden resepti on Jemenistä. Kääryleet keitetään tomaattikastikkeessa. Tarjoile lisänä keitettyä riisiä ja leipää.

4 annosta

  • 1 keskikokoinen kaalinkerä
  • 2 tl suolaa vesilitraa kohden
  • 450 g lampaan tai naudan jauhelihaa
  • 220 g keitettyä riisiä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa irti kaalin kanta. Kiehauta runsaasti vettä, lisää suola ja aseta kaalinkerä kattilaan kantapuoli ylöspäin. Irrota kaalinlehdet sitä mukaa kun ne pehmenevät. Valuta ja jäähdytä lehdet. Peitä 25 x 35 cm:n uuninpelti paksuilla ulommilla lehdillä. Nämä antavat kosteutta kääryleille kypsymisen aikana.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita jauheliha, kylmä keitetty riisi ja valkosipuli. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Laita kaksi ruokalusikallista täytettä jokaiselle kaalinlehdelle ja taita ne kääryleiksi. Nosta kääryleet liitoskohta alaspäin kaalinlehdillä vuoratulle pellille.

3. Sekoita tomaatit ja sitruunamehu ja kaada kastike kääryleiden päälle. Peitä alumiinifoliolla ja paista uunissa noin tunnin ajan.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta