Isoäidin kaalikääryleet

Onhan näissä vähän puuhaa, mutta kyllä aidot kaalikääryleet ovat joskus vaivan arvoisia.

Neljälle

  • 1 keräkaali

Täyte

  • 400 g sikanautajauhelihaa
  • ½ tl maustepippuria
  • 1 dl keitettyjä riisiryynejä
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl muskottia
  • hieman maitoa
  • soijaa
  • siirappia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kaalin kanta irti. Keitä kaalia runsaassa, suolatussa vedessä noin 10 minuuttia.

2. Sekoita täytteen ainekset jauhelihaan. Irrota kaalinlehdet varovasti ja levitä ne työlaudalle. Laita 2 rkl täytettä jokaiselle lehdelle ja paketoi kääryleeksi.

3. Ruskista kääryleitä voissa pannulla ja siirrä ne sitten uunivuokaan saumakohta alaspäin. Penslaa kääryleitä soijalla ja valuta siirappia ohuena nauhana päälle. Paista noin 45 minuuttia. Käännä kääryleet paistamisen puolivälissä.

4. Tarjoile kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!