Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaalikääryleet tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaalikääryleet ovat upeaa ruokaa kautta vuoden, mutta rapeasta kesäkaalista tehtyinä ne ovat parhaimmillaan ja kypsymisaikakin on talvikaalia lyhyempi. Tässä yhdistämme kääryleisiin vahvan tomaattikastikkeen. Voit tarjota lisäksi keitettyjä perunoita.

Neljälle

  • 1 keräkaali
  • 2 rkl siirappia

Täyte

  • 250 g nautasikajauhelihaa (70/30)
  • 1 dl pyöreäjyväistä riisiä
  • 1 dl vettä
  • 2 dl maitoa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 muna
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ tl timjamia

Tomaattikastike

  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 6 tomaattia
  • 1 ½ dl vihanneslientä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Täyte: Kiehauta riisit vedessä ja lisää maito. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se kullankeltaiseksi voissa. Sekoita keskenään jauheliha, riisi, sipuli, muna, suola ja pippuri.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Irrota kaalinlehdet ja laita ne suureen kattilaan suolalla maustettuun veteen ja keitä 3 minuuttia, niin että lehdistä tulee taipuisia. Valuta lehdet ja levitä ne työpöydälle. Leikkaa pois paksu lehtiruoti tarvittaessa. Nosta lusikallinen täytettä jokaiselle lehdelle, taita päädyt keskelle päin ja kääri rullalle. Pakkaa kääryleet vieri viereen saumakohta alaspäin voideltuun uunivuokaan.

3. Tomaattikastike: Silppua sipuli. Kalttaa tomaatit, lohko, poista siemenet ja silppua malto. Kuullota sipulisilppu öljyssä ruskistamatta, lisää sekaan tomaattihake, vihannesliemi, suola ja pippuri. Keitä 5 minuuttia sekoittaen. Kaada kastike kaalikääryleiden päälle uunivuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Laita uuniin 30 minuutiksi. Ota folio pois viimeisten 10 minuutin ajaksi, valuta siirappi kääryleiden päälle ja anna ruoan saada uunissa vielä väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet