Kahvisarvet hillolla tai hunajalla
Sarvien paras ominaisuus on se, että ne yllättävät maukkaalla täytteellään. Voit käyttää mitä tahansa marmeladia tai hilloa, tai raastettua mantelimassaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
24 kpl
- 250 g margariinia tai voita, kylmää
- 5-6 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kidesokeria
- 2 tl hiivaa
- 1 dl ohutta kermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- appelsiinimarmeladia tai -hilloa, tai hunajaa
Koristeluun
- 1 vatkattu kananmuna
- raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi kylmä voi ja jauhot ja lisää sokeri sekä hiiva, jonka olet liuottanut haaleaan kermaan.
2. Työstä taikina leivinpöydällä, lisää jauhoja tarvittaessa, jottei taikina tartu. Käytä ensin pienempi osa jauhoja ja lisää vasta tarvittaessa.
3. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse jokainen osa ympyräksi. Jaa ne kuudeksi kolmioksi ja laita päälle nokare täytettä. Kääri ne leveältä sivulta alkaen kolmion kärkeä kohti sarviksi, laita voidellulle pellille.
4. Anna sarvien kohota 10 minuuttia ja penslaa ne sitten vatkatulla munalla, ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku