Maalaissarvi
Karhea leipä, joka sopii muhevien keittojen ja pataruokien seuraan. Jos haluat tehdä pieniä annosleipiä, kauli taikinasta iso levy, leikkaa se kolmioiksi ja kääri ne pieniksi sarviksi. Niitä paistetaan suunnilleen puolet ison sarven paistoajasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi leipä
- 4 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 1 tl leipämaustetta
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl grahamjauhoja
- n. 8 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon niin paljon vehnäjauhoa, että taikina on joustavaa eikä enää tartu. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli siitä iso kolmio ja kääri se rullalle pitkästä sivusta alkaen. Nosta käärö leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja taivuta sarven muotoon. Anna nousta 30 minuuttia peitettynä.
3. Paista uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia. Alenna sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista 25-30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti