Karhea leipä, joka sopii muhevien keittojen ja pataruokien seuraan. Jos haluat tehdä pieniä annosleipiä, kauli taikinasta iso levy, leikkaa se kolmioiksi ja kääri ne pieniksi sarviksi. Niitä paistetaan suunnilleen puolet ison sarven paistoajasta.

Yksi leipä

  • 4 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl leipämaustetta
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl grahamjauhoja
  • n. 8 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon niin paljon vehnäjauhoa, että taikina on joustavaa eikä enää tartu. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli siitä iso kolmio ja kääri se rullalle pitkästä sivusta alkaen. Nosta käärö leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja taivuta sarven muotoon. Anna nousta 30 minuuttia peitettynä.

3. Paista uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia. Alenna sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista 25-30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Tuoreimmat aiheesta

Sarvet