Ruiskakkuset rusinoiden kera

Aamiaisleipiä on mukava välillä vaihdella. Tässä on luotettava ruiskakkusten ohje. Voit tietysti jättää rusinat pois tai korvata ne kuminalla, aniksella tai fenkolilla. Voit myös lisätä rouhittuja pähkinöitä, jopa oliivejakin, jotka työntelet leipiin nostattamisen jälkeen.

Neljä kpl

  • 3 dl maitoa
  • 4,5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl rusinoita
  • 8 dl karkeaa ruisjauhoa
  • n. 8 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Lämmitä maito ja vesi haaleaksi ja liuota hiiva pieneen nestetilkkaan, sekoita sitten koko neste-erään. Sekoita ja vaivaa joukkoon muut ainekset, niin että muodostuu joustava taikina. Nostata 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä ja jaa se neljään osaan. Kauli palasista neljä pyöreää kakkusta. Pistele ne molemmilta puolilta. Nosta leivinpaperilla peitetyille kahdelle uunipellille kaksi leipää kummallekin. Anna vielä nousta 40 minuuttia. Paista uunissa noin 15 minuuttia.

3. Penslaa vastapaistetut leivät lämpimällä vedellä ja jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!