Kahvisarvet
Vastapaistetut sarvet kahvin kera maistuvat aina hyvältä. Täytettä voi vaihdella esimerkiksi mantelimassaan, vaniljakreemiin tai hilloon.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
24 kpl
- 2 dl kylmää maitoa
- n. 35 g hiivaa
- 2 vatkattua munankeltuaista
- 50 g pehmeää voita
- 2 rkl kidesokeria
- 7-8 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna penslaukseen
Täyte
- kiinteää omenasosetta
- hunajaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada hieman maitoa kulhoon, liuota siihen hiiva ja lisää loput maidosta. Työstä mukaan loput ainekset. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla alustalla.
2. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse ne pyöreiksi levyiksi. Jaa jokainen ympyrä kuuteen ”kakkupalaan” taikinapyörällä. Laita jokaiselle palalle nokare omenasosetta ja hieman hunajaa ja kääri kokoon sarviksi. Laita voidellulle pellille ja anna kohota n. 1 tunti.
3. Penslaa sarvet munalla ja paista uunissa n. 7-8 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku