Mantelisarvet

Nämä sarvet ovat vastustamattomia. Voit lisätä täytteeksi hieman hillottua appelsiininkuorta. Se sopii hyvin yhteen mantelimassan kanssa.

16 sarveen

  • 125 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • n. 5 g hiivaa
  • ½ dl kahvikermaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • n. 150 g mantelimassaa
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kermaan ja lisää taikinaan yhdessä sokerin kanssa. Anna taikinan levätä hetki.

2. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse molemmat osat pyöreiksi levyiksi, halkaisijaltaan n. 25 cm. Jaa molemmat ympyrät kahdeksaan ”kakkupalaan” taikinapyörällä. Laita palojen leveään osaan mantelimassaa ja kääri sarviksi.

3. Laita sarvet leivinpaperille pellille. Penslaa munalla, ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.