Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kahvisarvet marmeladilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä sarvet leivot nopeasti, sillä ne eivät vaadi kohotusta. Voit vaihtaa täytteen lempimarmeladiisi.

24 kpl

  • 240 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kidesokeria
  • n. 15 g hiivaa
  • 1 dl kuohukermaa

Täyte

  • n. 2 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri murutaikinaksi. Sekoita hiiva ja kerma, lisää taikinaan ja työstä valmiiksi taikinaksi. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla.

2. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse pyöreiksi. Ota taikinapyörällä kuusi torttupalaa (sektoria) ympyröistä. Laita jokaiselle sektorille marmeladinokare ja kääri kokoon leveästä päästä aloittaen.

3. Taivuta kääröt sarviksi, laita pellille leivinpaperille ja penslaa vatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Sarvet