Kahvisarvet marmeladilla
Nämä sarvet leivot nopeasti, sillä ne eivät vaadi kohotusta. Voit vaihtaa täytteen lempimarmeladiisi.
24 kpl
- 240 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kidesokeria
- n. 15 g hiivaa
- 1 dl kuohukermaa
Täyte
- n. 2 dl appelsiinimarmeladia
- 1 kananmuna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri murutaikinaksi. Sekoita hiiva ja kerma, lisää taikinaan ja työstä valmiiksi taikinaksi. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla.
2. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse pyöreiksi. Ota taikinapyörällä kuusi torttupalaa (sektoria) ympyröistä. Laita jokaiselle sektorille marmeladinokare ja kääri kokoon leveästä päästä aloittaen.
3. Taivuta kääröt sarviksi, laita pellille leivinpaperille ja penslaa vatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka