Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pienet mustikkapiirakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pakastemustikat saattavat olla hieman vetisiä – ripottele siinä tapauksessa marjoille hieman perunajauhoja ennen kuin suljet piirakat. Tällä konsti sitoo nesteen ja piirakoista tulee entistäkin miellyttävämpiä.

16 kpl

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kidesokeria
  • 100 g voita
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • n. 5 dl mustikoita
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi taikinaksi. Lisää muna ja viimeiseksi vesi. Vaivaa nopeasti notkeaksi taikinaksi. Peitä muovikelmulla ja laita kylmään 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita marjat ja kookos. Kaulitse taikina ja ota siitä läpimitaltaan n. 8-10 cm ympyröitä. Laita hieman täytettä jokaiselle ympyrälle, käännä reunat yhteen puolikuiksi ja painele yhteen.

3. Penslaa munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Mustikkapiirakka