Karlsbader-sarvet

Karlsbader-taikinassa on hieman enemmän voita ja munia kuin tavallisessa vehnätaikinassa. Jos haluat sarviin vaihtelua, voit kuorruttaa ne vesitilkkaan sekoitetulla tomusokerilla.

n. 20 kpl

  • 25 g hiivaa
  • 100 g voisulaa
  • 1 ½ dl kahvikermaa
  • 1 ½ rkl kidesokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • n. 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 100 g raastettua mantelimassaa
  • 1 dl omenasosetta
  • 1 kanamuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja kerma, kuumenna 37-asteiseksi ja liuota hiiva nesteeseen. Työstä mukaan sokeri, suola, muna ja lopuksi jauhot kunnes saat notkean taikinan. Vaivaa, peitä ja kohota 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Kaulitse kaksi pyöreää levyä ja ota niistä ”torttupaloja” taikinapyörällä. Laita jokaiselle palalle nokare omenasosetta sekä mantelimassaa leveään päähän ja kääri kokoon sarviksi. Laita pellille leivinpaperille, kohota 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Penslaa vatkatulla munalla, paista 8-10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!