Kaksi joulusalaattia
Kaikki haluavat joulupöytään jotakin vihreää. Tässä talven kauniit ja terveelliset vitamiinipommit kaali ja appelsiini tekevät tuttavuutta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Appelsiini-kaalisalaatti
- ½ keräkaali, hienoksi suikaloitu
- 3-4 porkkanaa, karkeasti raastettuna
- 1 purjo, hienoksi viipaloituna
- 2 appelsiinia, kuorittuina lohkoina
- 1 appelsiinin mehu
Juuressalaatti
- 4-5 porkkanaa
- 1 pieni lanttu
- 1 lavakurkku
- 1 iso retikka
Kastike
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl vettä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Appelsiini-kaalisalaatti: Sekoita vihannekset kulhossa. Kaada päälle puristettua appelsiinimehua.
2. Juuressalaatti: Raasta kaikki kasvikset karkeasti ja sekoita kulhossa. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku