Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Varhaissatosalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ruokaisan salaatin voit tarjoilla kesälounaana italialaisten leikkeleiden kera, tai lisukkeena grilliruoalle.

Neljälle

  • 8 keitettyä, kylmää perunaa
  • ½ punasipuli
  • 200 g tuoreita pinaatinlehtiä
  • 3 pientä, keitettyä latva-artisokkaa
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 dl mustia oliiveja

Kastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi perunat karkeasti. Kuori ja suikaloi punasipuli. Sekoita perunat, sipuli, pinaatti ja latva-artisokat suuressa kulhossa. Kuori ja lohko munat ja asettele päälle.

2. Kastike: Sekoita öljy, sitruunamehu, suola ja pippuri kastikkeeksi.

3. Kääntele kastike salaattiin, koristele mustilla oliiveilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti