Nopea kaali-puolukkasalaatti

Makuja-kokki Henri Alén tarjoilee nopeasti valmistuvaa kaali-puolukkasalaattia irlantilaisen lammaspadan seurana. Pirteä salaatti toimii hyvin myös muiden liharuokien lisukkeena.

Ainekset

  • 400g punakaalia
  • 1 punasipuli kuorittuna
  • 1 iso porkkana kuorittuna
  • vajaa 1 dl puolukoita
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,7 dl valkoviinietikkaa
  • 0,5 dl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Suikaloi kaali ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkana ja yhdistä raaste sipulin ja kaalin kanssa kulhossa. Lisää mukaan puolukat. Kiehauta sokeri, etikka ja öljy ja kaada seos kaalisalaatin joukkoon. Mausta salaatti lopuksi suolalla ja pippurilla.

Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!