Nopea kaali-puolukkasalaatti
Makuja-kokki Henri Alén tarjoilee nopeasti valmistuvaa kaali-puolukkasalaattia irlantilaisen lammaspadan seurana. Pirteä salaatti toimii hyvin myös muiden liharuokien lisukkeena.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 400g punakaalia
- 1 punasipuli kuorittuna
- 1 iso porkkana kuorittuna
- vajaa 1 dl puolukoita
- 0,5 dl sokeria
- 0,7 dl valkoviinietikkaa
- 0,5 dl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Suikaloi kaali ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkana ja yhdistä raaste sipulin ja kaalin kanssa kulhossa. Lisää mukaan puolukat. Kiehauta sokeri, etikka ja öljy ja kaada seos kaalisalaatin joukkoon. Mausta salaatti lopuksi suolalla ja pippurilla.
Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa