Kala- ja äyriäisvartaat, grillivihannekset ja aioli
Grillipannun avulla järjestät nopeasti grillikutsut milloin tahansa vuoden ympäri. Kuka on sanonut, että grillata saa vain kesällä? Tähän ruokaan voit käyttää esim. tonnikalaa, ruijanpallasta, silokampelaa ja muita kampeloita. Tarjoile kala ja äyriäiset valkosipulimajoneesin ja grillattujen vihannesten kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Vartaat
- 500 g kiinteää tuoretta kalaa
- 8 kampasimpukkaa
- 8 pikkusipulia
- 1 vihreä paprika
- 8 kirsikkatomaattia
Grillivihannekset
- 2 uuniperunaa
- 2 maissintähkää
- 2 tomaattia
Aioli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 raakaa munankeltuaista
- 2 ½ dl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 maustemittaa sitruunamehua
Lisäksi
- puisia grillivartaita
Valmistusohje
1. Aioli: Purista valkosipulit ja sekoita munankeltuaisten kanssa. Lisää sitten öljyä tipoittain voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla, halutessasi myös sitruunamehutilkalla. Pane viileään tarjoiluun asti.
2 Keitä vettä isossa kattilassa. Lohko uuniperunat pitkittäin ja keitä ne sekä maissintähkät lähes pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Nosta vedestä ja valuta. Halkaise tomaatit.
3. Pane vartaat likoamaan veteen. Kuori sipulit ja ryöppää niitä muutama minuutti vähäsuolaisessa vedessä. Puhdista paprika ja leikkaa paloiksi. Leikkaa kala 3 sentin kuutioiksi. Pujota kalapalat, kampasimpukat, paprikat, pikkusipulit ja kirsikkatomaatit vuorotellen vartaisiin. Penslaa vartaat ja vihannekset öljyllä. Grillaa 2-3 minuuttia joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa nopeasti tomaatteihin, perunoihin ja maisseihin kaunis pinta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa