Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kala- ja äyriäisvartaat, grillivihannekset ja aioli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Grillipannun avulla järjestät nopeasti grillikutsut milloin tahansa vuoden ympäri. Kuka on sanonut, että grillata saa vain kesällä? Tähän ruokaan voit käyttää esim. tonnikalaa, ruijanpallasta, silokampelaa ja muita kampeloita. Tarjoile kala ja äyriäiset valkosipulimajoneesin ja grillattujen vihannesten kera.

Ainekset

  • Neljälle

Vartaat

  • 500 g kiinteää tuoretta kalaa
  • 8 kampasimpukkaa
  • 8 pikkusipulia
  • 1 vihreä paprika
  • 8 kirsikkatomaattia

Grillivihannekset

  • 2 uuniperunaa
  • 2 maissintähkää
  • 2 tomaattia

Aioli

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 raakaa munankeltuaista
  • 2 ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 maustemittaa sitruunamehua

Lisäksi

  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Aioli: Purista valkosipulit ja sekoita munankeltuaisten kanssa. Lisää sitten öljyä tipoittain voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla, halutessasi myös sitruunamehutilkalla. Pane viileään tarjoiluun asti.

2 Keitä vettä isossa kattilassa. Lohko uuniperunat pitkittäin ja keitä ne sekä maissintähkät lähes pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Nosta vedestä ja valuta. Halkaise tomaatit.

3. Pane vartaat likoamaan veteen. Kuori sipulit ja ryöppää niitä muutama minuutti vähäsuolaisessa vedessä. Puhdista paprika ja leikkaa paloiksi. Leikkaa kala 3 sentin kuutioiksi. Pujota kalapalat, kampasimpukat, paprikat, pikkusipulit ja kirsikkatomaatit vuorotellen vartaisiin. Penslaa vartaat ja vihannekset öljyllä. Grillaa 2-3 minuuttia joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa nopeasti tomaatteihin, perunoihin ja maisseihin kaunis pinta.

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäisvartaat