Kalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin kera

Hieman öljyä makua korostamaan - siinä kaikki tähän ruokaan tarvittava rasva. Tähän ruokalaiin sopii kiinteä valkoinen kala, muun muassa ruijanpallas ja merikrotti.

4 annosta

  • 400 g kiinteää, valkolihaista kalanlihaa fileinä
  • 8 jättikatkarapua
  • persiljaa
  • 1 sitruuna
  • oliiviöljyä
  • 2 dl riisiä
  • ½ sipulia
  • 1 porkkana
  • 100 g sokeriherneitä
  • 4 dl kasvislientä
  • 1/4 g sahramia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Pese sitruuna, leikkaa kuoresta osa suikaleina ja purista sitruunasta mehu. Tee oliiviöljystä, sitruunankuoren suikaleista ja sitruunamehusta marinadi. Leikkaa kala kolmen senttimetrin läpimittaisiksi kuutioiksi. Sulata ja kuivaa jättikatkaravut, jos otat ne pakastimesta. Pujota kalapalat ja ravut vartaaseen, palojen väliin hieman lehtipersiljaa. Kaada marinadia vartaiden päälle ja anna niiden vetäytyä jääkaapissa 1-2 tuntia. Kääntele muutaman kerran.

2. Hienonna sipuli. Puhdista ja suikaloi porkkanat ja sokeriherneet. Keitä riisiä hiljalleen lihaliemessä sipulin ja sahramin kera. Lisää porkkanat ja herneet joukkoon, kun kiehumisaikaa on jäljellä pari minuuttia.

3. Paista varrasta paistinpannulla 2-3 minuuttia molemmilta puolilta juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa vartaat riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.