Kala- ja äyriäisvartaat

Tämä on mukava, maukas ja aika nopeasti valmistuva perjantairuoka. Vartaat marinoidaan samalla kun riisi kiehuu, ja niiden valmistus käy sen jälkeen nopeasti. Ruokalajin valmistukseen tarvitset puutikkuja tai muita vartaita.

Viidelle

  • 500 g kiinteitä kalafileitä
  • 2 paprikaa, eri värisiä
  • 5 tuoretta herkkusientä
  • 5 jättikatkarapua
  • 5 kampasimpukkaa
  • 4 rkl puristettua sitruunamehua
  • 2 tl neutraalia öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • grillattuja vihanneksia

Valmistusohje

1. Paloittele kalafileet, paprika ja herkkusienet pienemmiksi paloiksi ja laita ne kampasimpukoiden sekä jättikatkarapujen kanssa kulhoon. Sekoita sitruunamehu, öljy, suola ja pippuri marinadiksi ja kaada muiden aineksien päälle. Marinoi 30 minuuttia. Laita puutikut veteen likoamaan. Pujota vuorotellen kalaa, äyriäisiä, paprikaa ja herkkusieniä vartaille.

2. Paista uunissa: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista tai grillaa vartaita muutama minuutti joka puolelta, laita sitten vartaat uuninkestävään vuokaan ja paista valmiiksi uunissa n. 5 minuuttia. Tai grillaa: Grillaa vartaat kuumalla hiilloksella 5-6 minuuttia. Käännä monta kertaa.

3. Tarjoile vartaat grillattujen kasvisten sekä keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!