Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tandoorimaustetut scampivartaat ja kurkkuraita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tandoorimaustetut scampivartaat ovat herkullista grillattavaa. Raikas raita lieventää vartaiden tulisuutta.

4 annosta

  • 20-24 scampia

Marinadi

  • 2 tl tandoorimaustetta
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 liotettua puuvarrasta
  • suolaa ja pippuria

Kurkkuraita

  • 2 dl ruokajogurttia
  • ½ kurkku
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl sitruunamehua

Tarjoiluun

  • keitettyä basmatiriisiä
  • keitettyjä vihanneksia tai juureksia

Valmistusohje

1. Marinadi: Purista valkosipulinkynsi sitruunamehuun ja mausta tandoorimausteella, suolalla ja pippurilla. Marinoi scampeja heti ja pujota vartaisiin.

2. Kuori kurkku ja halkaise pituussuunnassa. Poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkkuviipaleet jogurttiin, lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa vartaita 3 minuuttia molemmilta puolilta grillissä, parilapannulla tai uunissa. Tarjoa lisänä kurkkuraitaa, riisiä ja kasviksia.

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäisvartaat