Grillattuja vihanneksia tabilin kera

Tämä ruokalaji ammentaa inspiraatiota Keski-idästä. Tabil on maustesekoitus, jota käytetään vihannesten mutta myös kalan tai lihan kera. Valitse mitä tahansa vihanneksia. Tarjoile kuskusin kera.

Neljälle

  • 2 fenkolia
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 3 pientä punasipulia
  • 1 munakoiso
  • 3 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 4 tomaattia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria

Tabil

  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • 1 maustemitta currya
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele vihannekset. Leikkaa fenkolit 6 osaan pituussuuntaan, paprikat 6 suikaleeksi, punasipulit 4 lohkoksi per sipuli, leikkaa munakoiso 5 cm paksuisiksi siivuiksi ja kesäkurpitsa 1 cm paksuisiksi siivuiksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita vihannekset kulhoon ja kääntele niitä öljyssä, grillaa ne sitten ulkogrillissä tai uritetussa grillipannusa 10 minuuttia. Kääntele vihanneksia silloin tällöin kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä.

3. Sekoita samalla tabilin ainekset isossa kulhossa. Lisää vihannekset ja anna marinoitua 30 minuuttia. Laita sitten kaikki vihannekset tomaatteja lukuun ottamatta uuninkestävään vuokaan marinadin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 30-35 minuuttia, kostuta vihanneksia usein valelemalla marinadia niiden päälle. Lisää tomaatit juuri ennen paistoajan loppua. Tarjoile uunikuumana kuskusin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!