Pinaatilla ja maapähkinävoilla maustettu kalapata
Tässä hieman erilaisessa kalapadassa maistuvat chili ja maapähkinävoi. Nopeasti kypsyvä kala on todellista pikaruokaa. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g pakastettuja kalafileitä
- 1 sipuli
- 1-2 vihreää chilipalkoa
- 250 g pinaattia
- 3 rkl maapähkinäöljyä
- 1 ½ tl suolaa
- 3 dl vettä
- 3-4 rkl maapähkinävoita
Valmistusohje
1. Sulata kala ja leikkaa se 2 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilit pituussuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa chilit ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi pinaatti.
2. Kuumenna öljy padassa kohtuullisen kuumaksi. Kuullota sipulia ja chiliä öljyssä noin 3 minuuttia. Lisää vesi ja kiehauta. Mausta suolalla ja tarkista maku. Lisää pataan kalapalat ja kypsennä 3 minuuttia.
3. Sekoita maapähkinävoi vesitilkkaan ja kaada pataan. Lisää pinaattisuikaleet ja kypsennä vielä 2 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"