Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pinaatilla ja maapähkinävoilla maustettu kalapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä hieman erilaisessa kalapadassa maistuvat chili ja maapähkinävoi. Nopeasti kypsyvä kala on todellista pikaruokaa. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

4 annosta

  • 500 g pakastettuja kalafileitä
  • 1 sipuli
  • 1-2 vihreää chilipalkoa
  • 250 g pinaattia
  • 3 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 3-4 rkl maapähkinävoita

Valmistusohje

1. Sulata kala ja leikkaa se 2 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilit pituussuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa chilit ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi pinaatti.

2. Kuumenna öljy padassa kohtuullisen kuumaksi. Kuullota sipulia ja chiliä öljyssä noin 3 minuuttia. Lisää vesi ja kiehauta. Mausta suolalla ja tarkista maku. Lisää pataan kalapalat ja kypsennä 3 minuuttia.

3. Sekoita maapähkinävoi vesitilkkaan ja kaada pataan. Lisää pinaattisuikaleet ja kypsennä vielä 2 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata