Keitetyt silakkafileet timjamilla
Julkaistu
Tämä ruokalaji maistuu parhaimmalta kesällä.
Neljälle
- noin 700 g silakkafileitä
Liemi
- 4 dl vettä
- 4 rkl etikkaa
- 4 rkl kidesokeria
- 2 tl suolaa
- ½ tl timjamia
- 5 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- 1 porkkana
- 1 keltasipuli
- tilliä
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
1. Laita silakat leikkuulaudalle ja kääri ne rullalle pyrstöstä alkaen, lihapuoli ulospäin. Laita rullat tiiviisti matalaan vuokaan tai kattilaan.
2. Sekoita liemen ainekset toisessa kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita niin että sokeri sulaa, kaada liemi sitten silakoiden päälle.
3. Hauduta silakoita miedolla lämmöllä 6-8 minuuttia, anna niiden sitten jäähtyä liemessä. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa