Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetyt silakkafileet timjamilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji maistuu parhaimmalta kesällä.

Neljälle

  • noin 700 g silakkafileitä

Liemi

  • 4 dl vettä
  • 4 rkl etikkaa
  • 4 rkl kidesokeria
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl timjamia
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 porkkana
  • 1 keltasipuli
  • tilliä
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Laita silakat leikkuulaudalle ja kääri ne rullalle pyrstöstä alkaen, lihapuoli ulospäin. Laita rullat tiiviisti matalaan vuokaan tai kattilaan.

2. Sekoita liemen ainekset toisessa kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita niin että sokeri sulaa, kaada liemi sitten silakoiden päälle.

3. Hauduta silakoita miedolla lämmöllä 6-8 minuuttia, anna niiden sitten jäähtyä liemessä. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee