Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalaa, scampia ja vihanneksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaivaton ja erittäin maukas kalaruoka, jossa on mausteena chiliä ja kookosmaitoa. Resepti on alkujaan Mosambikista, jossa ruoanlaitossa käytetään usein juuri kookosmaitoa. Tarjoile keitetyn riisin kera.

4 annosta

  • 500 g kiinteää kalafileetä
  • 4-6 raakaa scampia
  • 1 punasipuli
  • 2 vihreää paprikaa
  • 2 tomaattia
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 2-3 rkl maissiöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kala 3 cm:n paloiksi. Kuori ja puolita scampit. Kuori ja hienonna sipuli ja tomaatit. Poista paprikoista siemenet ja hienonna ne.

2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi paistinpannulla. Lisää sipuli ja paprika ja kuullota 5 minuuttia. Lisää tomaatit, korianteri, kurkuma, chili, kookosmaito ja puolet suolasta. Kiehauta.

3. Mausta kala ja scampit ja pane ne uunivuokaan. Kaada päälle vihanneskastike ja kypsennä uunin alaosassa 15-20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata