Siikafileet à la meunière
À la meunière tarkoittaa kevyesti jauhoissa paneerattua ja voissa paistettua, tämä on siis kaikkein maukkain tapa valmistaa paistettua kalaa. Siika pitää totta kai tarjoilla jonkin metsälisukkeen kanssa, joten tässä reseptissä kala saa kaveriksi kantarellikastikkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g siikafileitä
- ½ dl vehnäjauhoja
- 2 porkkanaa
- 100 g kukkakaalia
- voita paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Kantarellikastike
- 25 g voita
- 250 g kantarellejä (keltavahveroita)
- 25 g vehnäjauhoja
- 4 ½ dl lientä
- ½ dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- krassia
- limelohkoja
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Mausta fileet kevyesti suolalla ja pippurilla. Kääntele ne vehnäjauhoissa ja ruskista voissa joka puolelta.
2. Kantarellikastike: Hienonna kantarellit. Paista ne ilman että ne saavat väriä. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita kunnolla. Laita kattila takaisin levylle, lisää liemi ja kerma samalla sekoittaen. Lisää kantarellit. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä ne ja kääntele ne voisulassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kukkakaali suolavedessä pienen voinokareen kera. Huuhdo kukkakaali kylmällä vedellä. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka