Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kala-katkarapupata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aivan tavallinen pakastekala muuttuu juhla-ateriaksi, kun sen valmistaa oikein. Sen todistaa tämä herkullinen kala-katkarapupata. Valkoviinin voi korvata kalaliemellä.

4 annosta

  • 500 g katkarapuja kuorineen
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 tippa tabascoa
  • 2 dl valkoviiniä
  • vettä
  • 1 sipuli
  • 4 perunaa
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 fenkoli
  • 4 tomaattia
  • ½ pkt sahramia
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 appelsiinin mehu
  • 400 g pakastettuja kalafileitä

Tarjoiluun

  • 4 paahtoleipäviipaletta
  • tilliä

Valmistusohje

1. Sulata kalat osittain. Sulata ja kuori katkaravut. Kuullota kuoria oliiviöljyssä kattilassa. Mittaa kattilaan chilikastike, tabasco ja valkoviini. Lisää vettä niin, että kuoret peittyvät. Keitä 10-15 minuuttia.

2. Kuori ja viipaloi sipuli sekä perunat. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi ne. Puhdista ja viipaloi fenkoli. Viipaloi myös tomaatit. Siivilöi katkarapuliemi.

3. Kiehauta liemi ja lisää siihen perunat, fenkoli, sahrami sekä sitruuna- ja appelsiinimehu. Hauduta 8-10 minuuttia. Paloittele sillä välin kala. Lisää kalapalat, tomaattiviipaleet ja paprikaa kattilaan. Jatka hauduttamista vielä 7-8 minuuttia. Lisää katkaravut joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä paahtoleipää. Koristele pata tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata