Ruokaisa kala-äyriäispata
Kala-äyriäispataa voi muunnella lompakon ja ainesten saatavuuden mukaan. Älä laita äyriäisiä pataan liian aikaisin, ne sitkistyvät jos ne kiehuvat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4-6 perunaa, viipaleina
- 1 fenkoli, suikaleina
- 2 porkkanaa, viipaleina
- 1 dl juuriselleriä, hienoksi kuutioituna
- suolaa ja kokonaisia mustapippureita
- 1 kalaliemikuutio
- 1 pkt sahramia
- 2-3 dl vettä
- 500 g kampelafileitä
- 1 pieni prk simpukoita vedessä
- 200 g katkarapuja (kuorellisia)
Valmistusohje
1. Paista kaikki vihannekset voissa padassa, suolaa ja lisää muutama pippuri.
2. Murusta mukaan liemikuutio, ripottele päälle sahrami ja lisää vesi. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
3. Suolaa kalat, kääri fileet rullalle ja laita päällimmäiseksi pataan. Kuumenna 5-10 minuuttia. Asettele simpukat ja katkaravut päällimmäiseksi, anna niiden lämmetä viimeiset minuutit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku