Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruokaisa kala-äyriäispata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kala-äyriäispataa voi muunnella lompakon ja ainesten saatavuuden mukaan. Älä laita äyriäisiä pataan liian aikaisin, ne sitkistyvät jos ne kiehuvat.

Neljälle

  • 4-6 perunaa, viipaleina
  • 1 fenkoli, suikaleina
  • 2 porkkanaa, viipaleina
  • 1 dl juuriselleriä, hienoksi kuutioituna
  • suolaa ja kokonaisia mustapippureita
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 pkt sahramia
  • 2-3 dl vettä
  • 500 g kampelafileitä
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä
  • 200 g katkarapuja (kuorellisia)

Valmistusohje

1. Paista kaikki vihannekset voissa padassa, suolaa ja lisää muutama pippuri.

2. Murusta mukaan liemikuutio, ripottele päälle sahrami ja lisää vesi. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes vihannekset ovat pehmenneet.

3. Suolaa kalat, kääri fileet rullalle ja laita päällimmäiseksi pataan. Kuumenna 5-10 minuuttia. Asettele simpukat ja katkaravut päällimmäiseksi, anna niiden lämmetä viimeiset minuutit.

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata