1. Kuori ja silppua sipulit. Puhdista ja silppua varsiselleri, paprika ja okra. Kuumenna vesi padassa. Sekoita suurus valurautapannussa. Kuumenna öljy korkealla lämmöllä, kunnes se alkaa savuta noin 4 minuutin kuluttua. Vatkaa öljyyn jauhot ja jatka vatkaamista 3-5 minuuttia, kunnes suurus on tumman suklaanruskeaa.
2. Nosta paistinpannu liedeltä ja lisää sipuli, selleri ja okra roux-sekoitukseksi. Lusikoi suurusta koko ajan vatkaten kiehuvaan veteen. Vatkaa, kunnes kaikki on sulanut veteen. Lisää viini, pippuri ja creole-mauste. Keitä 1 tunti.
3. Lisää kalafilee, tomaatit ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Keitä vielä 30 minuuttia. Katkaravut ja ravunpyrstöt lisätään vasta lopussa. Tarjoile gumbo annoskulhoista ja koristele persiljalla, salaattisipulilla ja ripauksella gumbo filé-mausteella. Tarjoile keitettyä riisiä lisäksi.