Pavut kookosmaidossa
Tämä värikäs papuruoka tarjoillaan alkuperämaassa Tansaniassa riisin kera, mutta se sopii myös erilaisten liharuokien lisukkeeksi. Pavut voit korvata keitetyillä kikherneillä. Ruoka on yhtä maukas sekä lämpimänä että kylmänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl valkoisia papuja
- 1 litra vettä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tomaatti
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 tl kurkumaa
- 2 dl kookosmaitoa
Valmistusohje
1. Liota papuja yön yli. Kaada pavut kattilaan ja vaihda puhdas vesi. Keitä papuja kannen alla, kunnes ne pehmenevät hieman, noin 40-50 minuuttia.
2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatti. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kolme minuuttia. Lisää tomaattikuutio, suola, pippuri ja kurkuma.
3. Kaada vesi pavuista ja lisää pavut sipuliseokseen. Lisää kookosmaito ja anna kiehua ilman kantta 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi