Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pavut kookosmaidossa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä värikäs papuruoka tarjoillaan alkuperämaassa Tansaniassa riisin kera, mutta se sopii myös erilaisten liharuokien lisukkeeksi. Pavut voit korvata keitetyillä kikherneillä. Ruoka on yhtä maukas sekä lämpimänä että kylmänä.

4 annosta

  • 4 dl valkoisia papuja
  • 1 litra vettä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 dl kookosmaitoa

Valmistusohje

1. Liota papuja yön yli. Kaada pavut kattilaan ja vaihda puhdas vesi. Keitä papuja kannen alla, kunnes ne pehmenevät hieman, noin 40-50 minuuttia.

2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatti. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kolme minuuttia. Lisää tomaattikuutio, suola, pippuri ja kurkuma.

3. Kaada vesi pavuista ja lisää pavut sipuliseokseen. Lisää kookosmaito ja anna kiehua ilman kantta 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Pavut