Kalapuikot uunissa – Satu Koiviston paras ohje

VAIN SADUN RESEPTIIN Kalapuikot uunissa
Satu Koivisto

Itse tehdyt kalapuikot ovat koko perheen hitti! Nämä uunissa valmistuvat kalapuikot ovat ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koiviston käsialaa. Kokeile ja ihastu.

Ainekset

  • 600 g nahatonta, ruodotonta haukea tai muuta vaaleaa kalaa, esimerkiksi ahventa tai kuhaa
  • 3/4 tl suolaa
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl hapanjuurileivän muruja (tai esim. pankojauhoja)

Valmistusohje

Kalapuikot valmistuvat näin:

  1. Jos käytät haukea, pyydä jo kauppiasta poistamaan ruodot. 
  2. Leikkaa kala saksilla puikoiksi. Ripottele päälle suola ja rouhi mustapippuri. Sekoita.
  3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle hapanjuurileipämurut. 
  4. Kasta jokainen kalapuikko ensin kananmunaan. Sitten pyöritä kalapuikko vehnäjauhoissa ja lopuksi hapanjuurileipämuruissa. Nosta kalat sitä mukaa kun valmistuvat uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista kalapuikkoja noin 15 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla. Tarkista, onko kala kypsää ja jatka paistamista tarvittaessa pari minuuttia.

Resepti ja kuva: Satu Koivisto/ satukoivisto.fi

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.